Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma t/m Vr op afspraak

Wat kan de Violet Ray voor jou doen?
De Violet Ray werkt op het bloed, de bloedsomloop, het zenuwstelsel, cellen en weefsels. Het verbetert alle voedingsprocessen: de zuurstofvoorziening van de cel en toename van de
uitscheiding. Deze eigenschappen zijn vooral verantwoordelijk voor de grote kracht van de
Violet Ray als een prikkel om verlichting te geven aan ziekten en aan een herstel tot een
normaal, gezond functionerend lichaam. Men voelt geen pijn wanneer men de vacuümbuis stevig op de huid of kleding drukt alleen wat warmte wordt waargenomen. Wanneer we de buiselektrode van de huid of kleding verwijderen ontstaat vanuit het raakpunt een ongevaarlijke stimulerend vonkboogje vergelijkbaar met een elektrisch geladen haarkam.

De Violet Ray heeft direct effect op en is in te zetten bij:

  1. Toename van de bloedtoevoer naar een bepaald gebied.
  2. Toename van zuurstof in het bloed.
  3. Toename van uitscheiding van de afvalproducten.
  4. Toename van de lichaamswarmte zonder dat er koorts ontstaat.
  5. Plaatselijke ontsmetting van de huid door de ozon die vrijkomt in de lucht rond de
    elektrode.

Abcessen

Anemie

Astma, Eczeem

Aderverkalking

Kaalheid

Nek en schouderpijn, ontsteking

Bronchitis

Eeltknobbels

Kneuzingen

Circulatiestoornissen, Wintertenen

Verkoudheid

Roos

Doofheid, Oorziekten

Aangezichtspijn, neuralgie

Prostaatvergroting

Haaruitval

Vrouwenklachten, menstruatie, hormonen

Jicht

Aambeien

Hooikoorts

Gevolgen kinderverlamming

Vergeetachtigheid

Slapeloosheid,

Kreupelheid

Bewegingsstoornissen

Lage rugklachten, pijn

Nerveuze aandoeningen

Zenuwontsteking

Vetzucht

Buikpijn, pijn in de borst en ribben

Verlamming

Pijnen in knie enkel en voet

Puistjes

Pusvorming

Reuma

Littekens

Ischias

Huidziekten

Keelpijn en keel ziekten

Verstuikingen

Kiespijn

Zwakke ogen

Rimpels

Wratten
Welke techniek gebruikt de Violet Ray?
Het principe om met hoogfrequente stroom diverse ongemakken te behandelen, bestaat al zeker 80 jaar en is destijds ontwikkeld door wetenschapper Nicolas Tesla. De stroom wordt verspreid door een elektrische “spray” die veroorzaakt wordt door middel van een glazen, vacuüm applicator die in een handvat bevestigd is. De elektrische ontlading die in intensiteit verstelbaar is, heeft een diep violette kleur, vandaar de term Violet Ray (violette straal). Vandaag de dag wordt deze methode nog steeds veel gebruikt bij allerlei ongemakken als gewrichtspijnen, huidaandoeningen, wratjes en andere toepassingen. De Violet Ray bestaat al meer dan 80 jaar, is hoogfrequent en de hoge voltage is afkomstig van een lage stroombron. Het heeft een spanning van meer dan 50.000 Volt en een frequentie van meer dan enkele miljoen trillingen per seconde.

De Violet Ray is geen moderne uitvinding. Dit apparaat werd vooral in de USA gebruikt van het begin van de jaren 1900 tot voor de tweede wereldoorlog toen de invloed van de commercie van de medische industrie het gebruik vrijwel geheel verdrong. Het was een wonderbaarlijk apparaat wat in sommige artsenpraktijken aanwezig was en door veel mensen thuis werd gebruikt. De toegepaste techniek is natuurlijk in onze tijd sterk verbeterd maar aan het principe is niets veranderd. De Violet Ray is voortgekomen uit de, door de grote natuurkundige Nicolas Tesla, ontwikkelde technieken om hoge spanningen te kunnen opwekken.

Hoe werkt het?
De Violet Ray maakt gebruik van een soort statische elektrische lading (zoals je die bijvoorbeeld bij een elektrisch geladen haarkam ervaart wanneer deze knettert in het haar). Deze elektrische lading heeft een hoge spanning en trillingsfrequenties maar er is bijna geen stroom. Bij de Violet Ray wordt deze lading met een mengsel van trillingsfrequenties van 50 Hz tot hoger dan 100000 Hz opgebouwd en door een elektrode van glas overgedragen op de huid. Deze glazen elektrode bestaat uit een vacuümbuis gevuld met weinig neongas of argongas. Het gas in de elektrode licht bij het gebruik op met een kleur die van violet- tot roze oranje kan zijn (afhankelijk van gebruikte gassamenstelling en frequenties). Hiervan is de naam Violet Ray (Violette Straal) afgeleid. Er zijn verschillende buizen voor verschillende toepassingen.

Het gebruik.
Het gebruik is aangenaam en volkomen pijnloos en toch doordringend en effectief en kan op alle lichaamsdelen worden gebruikt met de daarvoor aangepaste elektroden. De buis wordt op de blote huid gedrukt of op een dunne laag kleding. De Violet Ray is vaak het effectiefst wanneer deze niet op de blote huid wordt toegepast maar wanneer de huid bedekt is, dus door dunne kleding heen. Je hoort soms de hele kleine vonkjes van het glas dan knetteren op de kleding en de huid en dit geeft een prettig tintelend gevoel. De Violet Ray werkt meestal snel en als een pijnverdrijver. Het effect kan tijdens de behandeling al merkbaar zijn. Meestal treedt de reactie op snel na de behandeling waarbij men soms nog dagen een aangename warmtereactie voelt in het behandelde gebied. De Violet Ray heeft, op de juiste manier toegepast, een diep inwerkende invloed op de bloedsomloop en het zenuwstelsel.