Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma t/m Vr op afspraak

Stel je voor je hebt een methode tot beschikking waarmee het mogelijk is om de verborgen geometrie van geluid zichtbaar te maken. Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe geluid er dan uit zou zien?

Robert Boerman heeft een prachtige serie foto’s gemaakt die het het resultaat zijn van een wateroppervlak dat door middel van geluid in trilling is gebracht. Door een van te voren ingestelde frequentie (trilling) gaat het wateroppervlak meetrillen met als resultaat een interferentiepatroon van golfjes. Interferentie is de gezamenlijke werking van meerdere trillingen, frequenties of golven op dezelfde tijd en plaats. Doordat de golfjes tegen een buitenwand weer naar het midden worden weerkaatst, versterken de golfjes elkaar op bepaalde plaatsen terwijl op andere plaatsen de golfjes elkaar opheffen. Het resultaat is een interferentiepatroon van golfjes.

Kijk, verwonder maar vooral geniet van al het moois op zijn website!
https://waterklankbeelden.nl/

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je aandacht getrokken? Doe dan zelf ook onderzoek! Wil je een bericht ontvangen wanneer ik weer een interessant artikel heb geschreven? Volg mij dan op Instagram of Telegram.

Aanbevolen