Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ik ontvang je graag op afspraak

Al heel lang worden er in allerlei culturen verschillende soorten dennen medicinaal gebruikt.

Het is een eeuwenoud middel dat o.a. al werd ingezet bij de vroegere pioniers in de VS tegen scheurbuik, ten gevolge van een tekort aan Vit C onderweg.

En vandaag de dag wordt er nog steeds dennennaalden thee aangeraden om hoest en verkoudheid te behandelen. Thee uit dennennaalden is een geweldige natuurlijke immuunbooster en werkt bijzonder helend bij verkoudheidsklachten, zoals hoesten, bijholte ontsteking, keelpijn, griep.

Eén kopje dennennaaldenthee bevat 5x zoveel vitamine C als één kopje sinaasappelsap. Het zit ook tjokvol verse vit A en anti-oxidanten.

Dennennaalden hebben ook een heilzame werking voor je haar en je ogen. En mooi meegenomen: het geeft ook een ontspannen gevoel.

In veel Noordelijke landen wordt de thee veel en vaak gedronken en gebruikt om het lichaam te ontgiften.

Ontgiften
Dennennaalden thee werkt ook effectief tegen virussen, parasieten maar ook tegen de effecten van de Nano deeltjes die je als je niet gevaccineerd bent kunt inademen. En die Nano deeltjes zitten overigens in ons hele milieu verspreidt in de vorm van fijnstof en afvalstoffen van de industrie.

De ontgiftende werking is zo sterk is en is tegelijkertijd een booster voor je immuunssysteem. Daarom is het ook een heilzaam middel tegen de spike proteïne besmetting waar je als ongevaccineerde mee te maken kunt krijgen als je je tussen gevaccineerden bevindt. Ook als je gevaccineerd bent kan het helpen om je lichaam te ontgiften van toxische hulpstoffen in het vaccin, zoals grafeenoxide.

Als in het najaar we meer ontvankelijker zijn voor nieuwe ziekteverwekkers kan je het ook inzetten als preventief middel.

Suramine
Suramine is een effectief tegengif tegen besmettingen. Het wordt gevonden in veel bossen over de hele wereld, in… dennennaalden! Suramine is het derivaat van de natuurlijke oliën in dennennaalden. Daar wordt dan vaak een extract van gemaakt. Maar zoals vaker het geval is, is het gebruik van de hele plant (de dennennaalden) superieur en veel gezonder, omdat je ook nog de Fytonutriënten en andere voedingsstoffen tot je neemt.

Ga op jacht
Het is heel makkelijk om het voor jezelf en je familie te maken. Wellicht heb je een dennenboom in je eigen tuin en anders kun je wat verzamelen tijdens een boswandeling. De dennennaalden kun je het hele jaar door verzamelen, maar hoe “jonger” hoe beter, dus de naalden aan de top van een takje zijn het lekkerste (voorjaar!).

Check of de bomen niet bespoten zijn. Droog ze om ze ook in het najaar te gebruiken als je weerstand wel een boost kan gebruiken. Of koop ze in een theewinkel (liefst lokaal!)

Geen zin om het bos in te gaan? Bij verschillende bio-winkels kun je ook een lekkere bosmix vinden, met dennennaalden erin, om thee van te zetten.

Je moet de naalden hebben van een Dennenboom (dan zitten 2 naalden aan elkaar, met een soort vliesje, die je er zo af kunt schuiven).

Zet van de gedroogde of verse naalden een lekker smakende thee van. Je kunt er ook een hoestsiroop van maken.

De Douglasspar is een heerlijke luxe optie, lekker zoet en smaakvol.

Gebruik voor een kopje thee 1 volle eetlepel dennennaalden zonder het vliesje en knip of hak deze fijn. Doe het in een pannetje en giet hier kokend water over. Laat het enkele minuten koken. Zet het vuur uit en laat het 5-15 minuten trekken met de deksel op de pan. Of giet het in een thermoskan en laat het daar een kwartiertje trekken. Giet de thee dan door een theezeefje in een mok of glas. Voeg eventueel naar smaak honing en verse citroen toe.

Echt superlekker en je waant je meteen in de heilzame frisse bossen van Canada!

Je kunt de dennennaalden evt ook combineren met andere kruiden die je ook in pannetje doet. Als je een wat krachtigere werking wil: laat het dan langer trekken zodat het geconcentreerder wordt.

Pas op!
Een andere boom met naalden is de Larix, te herkennen aan meer naalden die samenkomen in een bundeltje. Zet geen thee van larixnaalden, want die zijn giftig!!

Om de verschillende naaldbomen uit elkaar te houden is er een eenvoudig ezelsbruggetje: voor de den geldt dat ze twee naalden moet hebben die “aan elkaar zitten” met een soort vliesje welke je er zo af kunt schuiven. (Ezelsbruggetje: spar= single (losstaande naalden); den = duo (twee naalden aan elkaar); larix = legio (meer dan twee naalden bij elkaar.

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je aandacht getrokken? Doe dan zelf ook onderzoek! Wil je een bericht ontvangen wanneer ik weer een interessant artikel heb geschreven? Volg mij dan op Instagram of Telegram.

Bron: yokidokistudio.nl

Aanbevolen