Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma t/m Vr op afspraak

Wat is Baking Soda en wat kun je ermee?
Baking Soda oftewel natriumbicarbonaat is een basisch zout. Het “bi” in de naam wil zeggen dat er twee maal zoveel carbonaat als natrium in de stof voorkomt. Baking Soda staat ook bekend onder de namen: natriumbicarbonaat, zuiveringszout, maagzout, bakzout, steenzout, sodium bicarbonate en baksoda. Het is niet hetzelfde als gewone soda of bakpoeder. Natriumcarbonaat (als je de “bi” dus weglaat) is de huishoudsoda waarmee je schoonmaakt, bijtend is en je beslist niet kunt gebruiken bij het bakken of inwendige toepassing. Bakpoeder is alleen maar een mengel van Baking Soda (1/4) en citroenzuur (3/4). En het is ook niet hetzelfde als bitterzout (Epsomzout in het Engels). Dit is namelijk magnesiumsulfaat en is sterk laxerend. Baking Soda wordt met name in Engeland en de Verenigde Staten al bijna 200 jaar gebruikt. In Nederland is het minder bekend maar is inmiddels bezig aan een opmars. Vanwege de vele toepassingsmogelijkheden is Baking Soda eigenlijk onmisbaar in elk huishouden en medicijnkastje. Het is milieuvriendelijk en goedkoop in de aanschaf. Een doosje van 450 gram kost ongeveer € 1,50. Farmaceutische bedrijven willen de kennis over zuiveringszout zo beperkt mogelijk houden. Het is namelijk een veel te goedkoop natuurlijk product dat niet te patenteren valt en dus van geen belang is voor de farmaceutische industrie. Baking Soda wordt daarom bewust afgeschilderd als “kwakzalversmiddel” en “volkswijsheid“. De toepassingsmogelijkheden van natriumbicarbonaat zijn zo veelomvattend dat we ze nooit allemaal kunnen noemen.

Dagelijks ontdekken mensen weer nieuwe toepassingsmogelijkheden. Of het nu gaat om gebruik in de keuken, de badkamer, de tuin of voor je persoonlijke verzorging, je zou overal in je huis wel een doosje van het spul neer kunnen zetten. In een ander gratis eBook hebben we een top 60 van de gebruiksmogelijkheden van Baking Soda vermeld. Neem bij het gebruik van Baking Soda de volgende tips in acht:
– Wanneer je Baking Soda gebruikt hebt voor het reinigen van materialen, of om bijvoorbeeld ruimten te zuiveren van luchtjes, gebruik het daarna dan nooit voor kookdoeleinden of voor je persoonlijke verzorging en gezondheid. Het product is dan nog wel goed te gebruiken om bijvoorbeeld de goot mee te ontstoppen of om in de winter bij vorst de stoep mee te bestrooien tegen gladheid.
– Baking Soda is een mineraal, dus een natuurlijk product, maar toch is het geen voedsel. Het is een additief, oftewel toevoeging. Gebruik het niet te vaak en te lang achterelkaar en houd rekening met de maximale hoeveelheden die aangegeven staan op verpakkingen. – Baking Soda kan het best droog en buiten bereik van kleine kinderen bewaard worden.

Geneeskrachtig voedingsmiddel
Baking Soda wordt heel lang voor een verscheidenheid aan geneeskundige doeleinden aangewend, maar is geen farmaceutisch geneesmiddel. Het is een oude methode om het herstel van het bicarbonaatgehalte van het lichaam te versnellen. Baking Soda neutraliseert zuur en beschermt de spijsverteringsenzymen. Het is volkomen veilig, niet alleen omdat het lichaam het nodig heeft, maar ook omdat het in de maag, alvleesklier en nieren wordt aangemaakt. Het bezit vaatverwijdende eigenschappen, verhoogt de vloeibaarheid van het bloed, vergemakkelijkt de levering van zuurstof door de bloedsomloop en ondersteunt de afgifte van zuurstof door het hemoglobine. Hierdoor stroomt er meer zuurstof naar de haarvaten en de cellen. Het heeft ook een sterke ontstekingsremmende werking en helpt bij het ontgiften en neutraliseren van allerlei giftige stoffen in het lichaam. Natriumbicarbonaat is dus geen farmaceutisch geneesmiddel, het is een voedingsstof die het lichaam iedere dag nodig heeft om te overleven.

Meer weten? Download dan gratis deze pdf

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je aandacht getrokken? Doe dan zelf ook onderzoek! Wil je een bericht ontvangen wanneer ik weer een interessant artikel heb geschreven? Volg mij dan op Instagram of Telegram.

Bron: Healtwatch.eu

Aanbevolen