Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma t/m Vr op afspraak

Een medicinale plant met vele goede eigenschappen

Ze heeft een zoete zeer intensieve geur, krachtige rode stengels en veerbladeren. In de zomer verschijnen piepkleine gele bloemen. Vlak voor de bloei wordt de hele plant geoogst. Alle delen van de plant worden gedroogd voor de bereiding van aftreksels, tabletten, tincturen of oliën.

In de traditionele Chinese geneeskunst speelt Artemisia Annua sinds honderden jaren een belangrijke rol. In de Europese geneeskunst vindt ze steeds meer aandacht om helingsprocessen te stimuleren en lijden te verminderen.

De traditionele Chinese geneeskunst weet al lange tijd van de bijzondere werking van Artemisia Annua. Daarom wordt deze medicinale plant al vele honderden jaren lang ingezet om leed en ziekte te verminderen.

Studie, onderzoek en succesvolle behandeling van malaria met een werkzaam bestanddeel uit de plant genaamd Artemisinin heeft er in 2015 toe geleid dat de Chinese Tu Youyou de Nobelprjs ontving.

Artemisia Annua is de Latijnse naam voor Eénjarige Bijvoet. De plant is één jarig en heeft een kruidachtige wijze van groeien. De aromatische geur is zeer opvallend.

In de oude traditionele boeken over Chinese geneeswijzen wordt vnl. over de behandeling van malaria geschreven. Niet alleen bij de behandeling van malaria maar ook bij ernstiger ziekten heeft het gebruik van Artemisia Annua tot duidelijker verbeteringen geleid. Tot de ziekten die in positieve zin beïnvloed worden behoren onder andere AIDS, kanker, virale infecties, schimmel en parasietenbesmettingen. Artemisia Annua bindt zich aan het sterk verhoogd gehalte aan ijzerionen in kankercellen en plasmodia (eencellige parasiet die verantwoordelijk is voor malaria) waardoor er en reactie optreedt die de cellen vernietigt. Het onderzoek naar het werkingsmechanisme bij kankercellen is lopende.

Ook bij Lyme- Borreliose laat de éénjarige bijvoet een betrouwbaar werking zien. Dit wordt door Dr. Klinghardt vastgesteld. Klinghardt is een bekende onderzoeker op het gebied van Lyme- Borreliose..

Zo is Artemisia Annua ondersteunend in de bestrijding van bacteriën, virussen, gisten en schimmels.

De werkzame stoffen in Artemisia Annua reinigen de darmen, het bloed en de innerlijke organen. Door deze reinigende werking kan deze geneeskrachtige plant verbetering brengen bij symptomen op het terrein van het denken en het functioneren van de hersenen. Zo blijkt uit onderzoek ook dat het een positieve invloed op het verminderen van plaque vorming in hersenen van Alzheimer patiënten heeft.

De plant heeft talrijke plantenstoffen die biologisch actief zijn en beschouwd worden als adaptogenen die op natuurlijke wijze zorg dragen voor betere mentale veerkracht, bijvoorbeeld door beter in staat te zijn met stressvolle situaties om te gaan.

Voorzichtigheid bij zwangerschap is geboden!
Positieve resultaten zijn aangetoond bij :
– Diabetes
– Verlagen van Cholesterol (HDL)
– Versterken van het immuunsysteem
– Covid
– Maag en darm problemen
– Artritis
– Huidproblemen
– Ademhalingsproblemen als astma Cardiovasculaire systeem
– Griep
– Menstruatieproblemen
– Parasieten

Als een traditionele Chinese geneesmiddel is Artemisia annua L. (A. annua) sinds de oudheid gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder
– intermitterende koortsen als gevolg van malaria
– botstomen en hitte / koorts als gevolg van uitputting
– tuberculose
– luizen
– wonden
– schurft
– dysenterie

Met de ontdekking van artemisinine en zijn uitstekende anti-malaria activiteit, heeft A. annua veel aandacht gekregen. Onlangs is gebleken dat A. annua remmende effecten vertoont tegen
– parasieten (bijv. Plasmodium, Toxoplasma gondii, Leishmania, Acanthamoeba, Schistosoma)
– virussen (bijv. hepatitis A-virus, herpes simplex-virussen 1 en 2, humaan immunodeficiëntievirus)
– schimmels (Candida, Malassezia, Saccharomyces spp.)
– bacteriën (Enterococcus, Streptococcus, Staphylococcus, Bacillus, Listeria, Haemophilus, Escherichia, Pseudomonas, Klebsiella, Acinetobacter, Salmonella, Yersinia spp.)

Artemisia annua wordt ook ingezet tegen:
– anti-inflammatoire
– anti-kanker acties te bezitten en werd gebruikt voor de behandeling van
– artrose
– leukemie,
– darmkanker
– niercelcarcinoom
– borstkanker
– niet-kleincellige longkanker
– prostaat cancer en hepatoma

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je aandacht getrokken? Doe dan zelf ook onderzoek! Wil je een bericht ontvangen wanneer ik weer een interessant artikel heb geschreven? Volg mij dan op Instagram of Telegram.

Disclaimer
Artemisia annua mag nadrukkelijk niet als voedingsmiddel, voedingssupplement of kruidenpreparaat verkocht worden. Artemisia annua is namelijk een NOVEL FOOD. Dit betekent dat het binnen de EU niet is toegestaan om het voor inwendig gebruik te verkopen. Toegestaan is op het ogenblik wel de verkoop als aroma of als uitwendig tekenwerend geurmiddel. Artemisia annua kan ook toegepast worden om tekenbeten uitwendig te behandelen en ook als bodemverbeterend middel. Bij deze , het wordt verkocht als tekenwerend middel of bodemverbeteraar

Aanbevolen