Phone

Mailen is effectiever als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma t/m Vr op afspraak

Een tijd lang volgde ik de video’s van Danielle Stotijn en dit inspireerde mij om haar boek ‘Brug naar de vijfde dimensie’ te gaan lezen. In onderstaand artikel legt Danielle heel mooi uit hoe die groei naar de vijfde dimensie verloopt.

Ascenderen naar de 5e dimensie: dit is waarom je juist nu door de storm heen moet durven kijken

‘Ascentie is een woord dat in sommige talen wordt vertaald als ‘lift, opstijgen of beklimmen’. Stijgen naar een steeds groter uitzicht, naar een hoger punt. Een hoger bewustzijn, met een steeds dieper inzicht over het bestaan op deze wereld. Het tegenovergestelde van ascenderen is descenderen, afdalen. Als een bergbeklimmer heb je beide opties in het leven. Jouw geboorte is de start van jouw grote klim. Het moment dat jij als ziel afdaalde in je lichaam, in dit leven, in deze familie. Daar start je aan de weg omhoog. Langs lessen in liefde en angst. Langs relaties met de mensen om je heen, langs allerlei situaties en vooral langs alle verschillende emoties. Omhoog langs het pad van jouw leven, de berg op. Ascentie is een individueel maar ook een collectief proces, op het niveau van de mensheid en op het niveau van deze planeet Aarde. In de evolutie staat niets stil en verandert alles altijd.

3D: AAN DE VOET VAN DE BERG STAAN

De derde dimensie is een bewustzijn, een uitzicht, aan de voet van de berg. Een bewustzijn dat uitgaat van de illusie dat er veiligheid ontstaat als je voldoet aan de verwachtingen van het systeem om je heen. Zo leer je als kind om je aan te passen aan de regels van je ouders, school en de maatschappij. Als je je daar netjes aan houdt, als jij je aanpast, dan komt het goed. Vanuit dat bewustzijn beschermen wij ons met de overtuiging dat er anders een tekort is, dat we het niet alleen gaan redden. Vanuit angst en onzekerheid passen we ons aan. Bang dat er niet genoeg is. Dat het nou eenmaal oneerlijk verdeeld is in de wereld. Dat er arm en rijk is. Dat soms de zon doorbreekt, maar dat er ook bewolking boven je hoofd kan hangen. Maar als je je aan de regels houdt blijf je droog… Misschien.

4D: DOORPRIKKEN VAN DE LUCHTBEL

Iets hoger langs de weg de berg op, krijgen wij allemaal te maken met een volgende dimensie van bewustzijn, 4D. Daar blijkt de veiligheid die je dacht te kunnen controleren een illusie te zijn. Ze valt weg als jouw vertrouwen in mensen, situaties en instanties beschadigd wordt. Als het leven bedreigend voelt en onzekerheid en angst je overvallen. Door ziekte, door ontslag, scheiding, etc. De grote levensgebeurtenissen die je terug doen verlangen naar hoe het was. Je staat midden in de bewolking die halverwege de berg hangt. Midden in de storm. Zonder uitzicht in de mist. De weg terug lijkt de snelste en veiligste optie. Terug naar een aardig overzichtelijk, doch zeer gecontroleerd en gejaagd bestaan. Of toch door naar boven?  Zou het anders kunnen zijn? We komen terug bij de vrije wil van de bergbeklimmer.

JE OVERGEVEN AAN DE STORM

Door de storm en de donkere bewolking heen lopen, brengt ieder mens in een hoger bewustzijn. Als je niets meer te verliezen hebt, als de weg terug geen optie meer is, is de schijn van controle loslaten en je overgeven aan hogere krachten het enige wat je nog kan. Alleen dan leer je als mens over écht leven. Dan ervaar je dat de zwaartekracht van de aarde je draagt. Dat je niet valt en de grond niet onder je vandaan zakt. Dat je niet vergaat. Dat als je loslaat en je helemaal alleen hardop vraagt: Wat nu? Wat moet ik nu?, dat er dan antwoorden komen. Dat je richting krijgt. Dat je verbonden bent met hogere, niet zichtbare, maar voelbare vormen van leven. Dat het Universum je stuurt waar dat nodig is. Als jij durft los te laten en alleen maar durft te zijn, midden in de storm. Dat moment leert je vertrouwen. Het leert je dat er geen controle bestaat, geen regels zijn die het leven in de diepte kunnen sturen. Je komt terug in je eigen kracht te staan. Dat moment brengt je van een lager bewustzijn, door het donker, naar de mogelijkheid van een hoger bewustzijn van licht, liefde en vrijheid. Dan besef je dat alle kracht, licht, voeding, inspiratie voor creatie in je leven en alle antwoorden in jou liggen. Als je verbindt en vertrouwt op jezelf, op je intuïtie. Maar vooral op het Universum dat verbonden is met alles en iedereen, door de energie die door jou heen stroomt.

BOVEN DE BEWOLKING UITSTIJGEN

Want verder omhoog langs de berg, stijg je boven de bewolking uit. Daar wordt de lucht steeds fijner en lichter, reikt het uitzicht ver om je heen en voel je rust en overwinning. Als je terugkijkt richting het dal, begrijp je waar je was en hoe je toen dacht. Toen je nog niet kon weten dat het hierboven zo mooi en fijn is. Dat je je zo verbonden en één kan voelen, terwijl je alleen op die bergtop staat. Toen je nog dacht dat er geen weg door de storm omhoog bestond en dat je dat onmogelijk alleen kon doen. Nu besef je wat je geleerd hebt door die storm en dat die periode nodig was om te leren vertrouwen op jezelf. In een 5D dimensie van bewustzijn kom je bovenaan de berg. Dat bewustzijn herken je in een andere manier van leven dan van de 3D manier beneden in het dal.

5D: ZO ERVAAR JE HET IN DE PRAKTIJK

Maar wat betekent ascenderen naar de vijfde dimensie concreet?

 • Vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan.
 • Weten dat alles een hoger doel heeft.
 • Zien dat het Universum je richting en duiding geeft als je daar op let.
 • Ervaren dat alles aan het licht komt, ook de donkere energieën die lang in de schaduw hun gang konden gaan.
 • Geen angst, schuld of schaamte meer voelen naar jezelf of anderen.
 • Weten dat iedereen in zijn eigen tempo groeit.
 • Onthechten van bezit en materie en de behoefte aan minder consumeren (eten, kopen etc.)
 • Diep gevoel van intuïtie als basis in plaats van je verstand en ego die bang zijn voor tekort.
 • Jezelf in alles en iedereen herkennen.
 • Verlangen naar stilte en alleen zijn in plaats van behoefte aan afleiding als tv, radio etc.
 • Ziekte in groter verband gaan zien.
 • Zoeken naar leven vanuit zingeving en meewerken aan een wereld waarin iedereen vrij is om zijn eigen talenten te gebruiken.
 • Zorgvuldig omgaan met de aarde en haar bewoners.
 • Niet meer nemen dan je werkelijk nodig hebt.
 • Vrede hebben met alles en iedereen.

VANUIT 3D ASCENDEREN NAAR 5D

Als je van een 3D ‘Mind gereguleerd bewustzijn’ gaat ascenderen naar 5D ‘het Hart en hogere Zelf bewustzijn’ ga je de volgende shift voelen:

Van Dualiteit naar Eenheid
Van Egoïsme naar Zorgzaamheid
Van Jaloezie naar Verdraagzaamheid
Van Polariteit naar Gelijkwaardigheid
Van Macht naar Respect
Van Voorwaardelijk naar Onvoorwaardelijk
Van Oordeel naar Mededogen
Van Angst naar Liefde
Van Haat naar Mededogen
Van Drama naar de Hemel op Aarde.

Hier boven is het prachtig. Het is tijd om verder te gaan omhoog. Het is tijd voor ascentie.’

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je interesse gewekt? Doe dan zelf ook onderzoek!

Bron: Danielle Stotijn

Dit artikel is slechts ter inspiratie. Heeft het je aandacht getrokken? Doe dan zelf ook onderzoek! Wil je een bericht ontvangen wanneer ik weer een interessant artikel heb geschreven? Volg mij dan op Instagram of Telegram.

Aanbevolen