Autonoom zijn en worden
Home » De nieuwe wereld  »  Autonoom zijn en worden
Autonoom zijn en worden

Als kind was ik al een behoorlijk eigengereid typetje. Ik had een duidelijke eigen mening over dingen en wist goed wat ik wilde. In de klas was ik een 'dromer' en verdween regelmatig in mijn hoofd naar elders. Door mijn docenten werd dat vertaald als eigenwijs en onverschillig. Ik zie nu in dat ik gewoon als klein kind al erg autonoom was ingesteld. Ik schakelde vaak even uit in bepaalde situaties om het eens even aan de binnenkant van mijn ogen te bekijken. Ik nam niet alles zo maar aan en vroeg me af wat IK daar van vond. Daarnaast had ik moeite met autoriteit. Ik snapte niet waarom die ander mij zomaar kon vertellen wat ik moest doen. Ik was toch een vrij mens? Daar bovenop vond ik het school systeem en onder-wijs stom en snapte ik niet waarom ik al die dingen moest leren. Mijn interesses lagen toen al ergens anders.

Mijn 'dromen' was gewoon mijn manier van mediteren. Als ik overprikkeld was ging ik gewoon even ergens anders heen om even 'uit te checken' en weer op te laden. En ik beheerste dat super! Midden in een ruimte vol met mensen kon ik heerlijk verdwijnen. En mijn eigen-wijsheid was simpelweg zelf nadenken en niet als een zombie zomaar alles voor waar aannemen. Dit alles heeft vandaag de dag geresulteerd in een zelfstandige volwassen dame die elke dag doet wat zij leuk vindt, een eigen huis (met moestuin, kippen en een waterput) en financiële onafhankelijkheid. Het wegdromen is vervangen door lange wandelingen in het bos met mijn hondjes en ik ben steeds eigen-wijzer geworden.

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat autonoom zijn, denken en leven nog wel een stap verder gaat. En dat er na onze geboorte een en ander gebeurt waarbij ons het echte autonoom zijn al direct ontnomen wordt... En dat is de stap die ik nu aan het zetten ben.

Als je ook het pad wilt gaan bewandelen om autonoom te worden geef ik je hierbij enkele handige links die je kunnen helpen :
www.autonoomtotaal.nl
www.vrijheidsrechten.nl
www.geboortetrust.hetbewustepad.nl
www.burgerfront.nl
www.vincentzegel.nl
www.asfaloth.nl