Phone

Mailen is makkelijker als bellen

Email

esther@thehouseoffrequencies.nl

Opening Hours

Ma - Wo - Vr op afspraak

Een gezond lichaam krijgen en behouden is eigenlijk heel eenvoudig, het vereist alleen wat discipline.

Drink veel water
50-75% van ons lichaam bestaat uit water. Er zijn tal van redenen waarom ons lichaam afhankelijk is van water, namelijk voor chemische en metabolische reacties, het vervoeren van voedingsstoffen, het reguleren van je lichaamstemperatuur en het verwijderen van afval uit ons systeem. Daarnaast verliezen we ook vocht door te zweten en uit te ademen.

Zorg dat je voldoende slaapt
In de zomermaanden is het langer licht en gaat de temperatuur omhoog. Dit kan een grote rol spelen in ons slaapritme omdat we moeilijker in slaap komen en hierdoor langzamer herstellen zowel fysiek en mentaal. Goed slapen zorgt voor fitheid en een heldere geest.

Sla nooit je ontbijt over
Als we slapen is ons lichaam nog steeds actief met het verwerken van het voedsel dat we overdag geconsumeerd hebben. Het ontbijt zorgt ervoor dat we nieuwe brandstof binnenkrijgen voor de komende dag. Slaan we dit over dan vertraagd onze stofwisseling en dan verbranden we minder calorie├źn.

Zorg voor voldoende vitaminen
Groente, fruit, noten en zaden zijn een grote bron van vitaminen en mineralen. Daarnaast zorgen ze voor een gezonde vertering. Belangrijker nog is dat de kans op obesitas door het eten van groenten en fruit aanzienlijk verminderd.

Zorg ervoor dat je genoeg eet
Probeer een balans te vinden in de hoeveelheid voedsel die je lichaam nodig heeft. Luister bewust naar je lichaam en waar deze om vraagt.

Intermittent fasting
Je lever en je nieren hebben ongeveer 14 uur zonder voedsel nodig om je bloed en zichzelf te kunnen reinigen. Probeer dus minimaal 14 uur aaneengesloten op een dag niet te eten. Je zult razend meer energie hebben!

Nuttig geen alcohol
Alcohol vertroebelt je geest en staat je groei naar zuiverheid op alle vlakken in de weg.

Eet geen suikers en granen
Suiker en granen (brood, pasta, rijst etc) zijn niet alleen slecht voor je gewicht maar zijn daarnaast de grootste ziekteverwekkers die je je maar kunt bedenken.

Ga verleidingen uit de weg
Laat je niet verleiden door slechte en ongezonde tussendoortjes om de honger te stillen, neem liever een stuk fruit of drink water. Zorg er ook voor dat je genoeg eet tijdens je eet momenten dit voorkomt na het eten dat je snel weer honger krijgt.

Beweeg!
Is het lekker weer? Pak dan lekker de fiets of ga lopen in plaats van de auto te pakken.

Stel doelen voor jezelf
Geef jezelf doelen om naartoe te werken en maak een duidelijk plan voor jezelf.

‘The body achieves what the mind believes’